Израелската армия подложи Южна Газа на масирани бомбардировки.Израелската армия подложи днес южната

...
Израелската армия подложи Южна Газа на масирани бомбардировки.Израелската армия подложи днес южната
Коментари Харесай

Израелската армия подложи Южна Газа на масирани бомбардировки


Израелската войска подложи Южна Газа на масирани бомбардировки.

Израелската армия  подложи днес  южната част на линията Газа  на масирана бомбардировка, съобщи Франс прес.

Очевидци са съобщили, че в ранните часове Хан Юнис,
основният град в Южна Газа, е бил подложен на обстрел и въздушни удари.
Според Израел в Хан Юнис се крият доста членове на локалното управление на палестинското ислямистко придвижване „ Хамас “.

Палестинският Червен полумесец съобщи, че регионът на болничното заведение „ Ал Амал “ е бил подложен на

натоварен артилерийски обстрел, а здравното министерство на линията Газа,

което се управлява от „ Хамас “,

заяви, че при ударите тази нощ в анклава са убити 77 души.

„ Войниците, подкрепени от артилерията и авиацията, отстраниха десетки терористи при сражения лице в лице “ в Хан Юнис, съобщи израелската войска, като означи, че е стигнала „ най на юг “ в Газа от началото на сухопътната си интервенция против „ Хамас “.

В линията Газа 80% от жителите бяха принудени да изоставен домовете си поради сраженията. Хуманитарната обстановка в палестинския анклав остава сериозна.

Световната здравна организация заяви през нощта, че е записал а 24 случая на хепатит А  и хиляди случаи на жълтеница, за които се допуска, че са свързани с разпространяването на хепатита.

Израел предприе военната си интервенция в линията Газа, откакто на 7 октомври бойци на  придвижването „ Хамас “ , което управлява анклава, направиха невиждана офанзива против еврейската страна.

„ Ще се задоволим единствено с  цялостна победа , което значи елиминирането на водачите на терористите, унищожаването на операционния и боен потенциал на „ Хамас “, завръщането на заложниците ни вкъщи, демилитаризирането на Газа и цялостен надзор на Израел върху всичко, което влиза “ в палестинския анклав, сподели през вчерашния ден израелският министър председател Бенямин Нетаняху.

Агенция Франс Прес оповестява също, че през нощта израелската войска е провела няколко интервенции в разнообразни региони на окупирания Западен бряг.

Тревогите от по-голям спор в  Близкия изток  нарастват, като бъдат взети поради ежедневните престрелки по израелско-ливанската границата, офанзивите на йеменските бунтовници хуси против търговски кораби в Червено море и Аденския залив и американските удари против хусите в Йемен.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР